DIDONNA, ADRIANO
DIDONNA, ADRIANO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE DEL SUOLO,DELLA PIANTA E DEGLI ALIMENTI - DISSPA
Artichoke landraces recovering and enhancement in Puglia (southern Italy)
2025-01-01 Somma, A.; Renna, M.; Signore, A.; Didonna, A.; Santamaria, P.
Atlante dei Prodotti Agroalimentari Tradizionali di Puglia
2022-01-01 Didonna, A.; Colonna, M. A.; Renna, M.; Signore, A.; Santamaria, P.
Attività di recupero e caratterizzazione di varietà locali di ortaggi da frutto: i primi risultati del progetto BiodiverSO Karpos e il caso della ‘Violetta di Ostuni’
2024-01-01 Didonna, Adriano; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro
Biodiversity of vegetable species: issues and opportunities through environmental policies and research
2024-01-01 Didonna, Adriano; Santamaria, Pietro
Biodiversità in orticoltura e tutela delle Risorse Genetiche Vegetali autoctone: i nuovi progetti BiodiverSO
2023-01-01 Didonna, Adriano; Renna, Massimiliano; Signore, Angelo; Somma, Annalisa; Leoni, Beniamino; Santamaria, Pietro
Confirmation of the unexpected occurrence of bitterness-inducing cucurbitacins in edible unripe melons by a two-step workflow based on liquid chromatography with combined UV and high-resolution MS detection
2025-01-01 Castellaneta, A.; Losito, I.; Palmitessa, O. D.; Somma, A.; Didonna, A.; Renna, M.; Santamaria, P.; Calvano, C. D.; Cataldi, T. R. I.
Enhancement of "Carosello Scopatizzo" (Cucumis melo L.) through the adoption of a cultivation system with high water and nutrient use efficiency.
2023-01-01 Palmitessa, O. D.; Somma, A.; Didonna, A.; Leoni, B.; Renna, M.; Santamaria, P.
First Report on the Occurrence of Cucurbitacins in an Italian Melon Landrace (Cucumis melo L.)
2023-01-01 Palmitessa, ONOFRIO DAVIDE; Castellaneta, Andrea; Somma, Annalisa; Didonna, Adriano; Renna, Massimiliano; Losito, Ilario; Calvano, COSIMA DAMIANA; Cataldi, Tommaso; Santamaria, Pietro
I Prodotti Agroalimentari Tradizionali di Puglia.
2023-01-01 Didonna, A.; Renna, M.; Santamaria, P
Il regime delle varietà da conservazione a tutela delle varietà locali ortive in Italia ed Europa.
2023-01-01 Didonna, Adriano; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro
L’orto in condotta. Quaderno di appunti di agrobiodiversità per le scuole (a cura di)
2023-01-01 Didonna, A.; Santamaria, P.
Ortaggi della cucina tradizionale pugliese – 1. Ortaggi da frutto
2024-01-01 Didonna, Adriano; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro
Protection and valorisation of Apulian Fruit Vegetables
2025-05-29 Didonna, Adriano
Senza suolo, arrivano dalla Puglia innovazioni di prodotto e di processo.
2024-01-01 Palmitessa, O. D.; Renna, M.; Signore, A.; Somma, A.; Didonna, A.; Leoni, B.; Santamaria, P.; Montesano, Francesco; Serio, F.; D’Imperio, M.; Gonnella, M.; Bonelli, L.
The 2nd International Electronic Conference on Applied Sciences
2025-01-01 Signore, Angelo; Didonna, Adriano; Palmitessa, Onofrio Davide; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro
The BiodiverSO project as a model for preserving the biodiversity of vegetable crops in Puglia (Southern Italy)
2025-01-01 Signore, Angelo; Didonna, Adriano; Palmitessa, ONOFRIO DAVIDE; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro
The Conservation Varieties Regime: Its Past, Present and Future in the Protection and Commercialisation of Vegetable Landraces in Europe
2024-01-01 Didonna, Adriano; Bocci, Riccardo; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro
The conservation variety regime for preserving horticultural biodiversity in Italy.
2023-01-01 Didonna, Adriano; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro
The role of social innovation and biodiversity preservation in public and private food procurement in urban areas
2024-01-01 DE BONI, Annalisa; OTTOMANO PALMISANO, Giovanni; Roma, Rocco; Didonna, Adriano; Palmitessa, ONOFRIO DAVIDE; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro; Canfora, Irene; Leccese, Vito Sandro; Gesmundo, Claudia
Traditional Italian Agri-Food Products: A Unique Tool with Untapped Potential
2023-01-01 Didonna, Adriano; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro
| Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|
| Artichoke landraces recovering and enhancement in Puglia (southern Italy) | 1-gen-2025 | Somma, A.; Renna, M.; Signore, A.; Didonna, A.; Santamaria, P. | |
| Atlante dei Prodotti Agroalimentari Tradizionali di Puglia | 1-gen-2022 | Didonna, A.; Colonna, M. A.; Renna, M.; Signore, A.; Santamaria, P. | |
| Attività di recupero e caratterizzazione di varietà locali di ortaggi da frutto: i primi risultati del progetto BiodiverSO Karpos e il caso della ‘Violetta di Ostuni’ | 1-gen-2024 | Didonna, Adriano; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro | |
| Biodiversity of vegetable species: issues and opportunities through environmental policies and research | 1-gen-2024 | Didonna, Adriano; Santamaria, Pietro | |
| Biodiversità in orticoltura e tutela delle Risorse Genetiche Vegetali autoctone: i nuovi progetti BiodiverSO | 1-gen-2023 | Didonna, Adriano; Renna, Massimiliano; Signore, Angelo; Somma, Annalisa; Leoni, Beniamino; Santamaria, Pietro | |
| Confirmation of the unexpected occurrence of bitterness-inducing cucurbitacins in edible unripe melons by a two-step workflow based on liquid chromatography with combined UV and high-resolution MS detection | 1-gen-2025 | Castellaneta, A.; Losito, I.; Palmitessa, O. D.; Somma, A.; Didonna, A.; Renna, M.; Santamaria, P.; Calvano, C. D.; Cataldi, T. R. I. | |
| Enhancement of "Carosello Scopatizzo" (Cucumis melo L.) through the adoption of a cultivation system with high water and nutrient use efficiency. | 1-gen-2023 | Palmitessa, O. D.; Somma, A.; Didonna, A.; Leoni, B.; Renna, M.; Santamaria, P. | |
| First Report on the Occurrence of Cucurbitacins in an Italian Melon Landrace (Cucumis melo L.) | 1-gen-2023 | Palmitessa, ONOFRIO DAVIDE; Castellaneta, Andrea; Somma, Annalisa; Didonna, Adriano; Renna, Massimiliano; Losito, Ilario; Calvano, COSIMA DAMIANA; Cataldi, Tommaso; Santamaria, Pietro | |
| I Prodotti Agroalimentari Tradizionali di Puglia. | 1-gen-2023 | Didonna, A.; Renna, M.; Santamaria, P | |
| Il regime delle varietà da conservazione a tutela delle varietà locali ortive in Italia ed Europa. | 1-gen-2023 | Didonna, Adriano; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro | |
| L’orto in condotta. Quaderno di appunti di agrobiodiversità per le scuole (a cura di) | 1-gen-2023 | Didonna, A.; Santamaria, P. | |
| Ortaggi della cucina tradizionale pugliese – 1. Ortaggi da frutto | 1-gen-2024 | Didonna, Adriano; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro | |
| Protection and valorisation of Apulian Fruit Vegetables | 29-mag-2025 | Didonna, Adriano | |
| Senza suolo, arrivano dalla Puglia innovazioni di prodotto e di processo. | 1-gen-2024 | Palmitessa, O. D.; Renna, M.; Signore, A.; Somma, A.; Didonna, A.; Leoni, B.; Santamaria, P.; Montesano, Francesco; Serio, F.; D’Imperio, M.; Gonnella, M.; Bonelli, L. | |
| The 2nd International Electronic Conference on Applied Sciences | 1-gen-2025 | Signore, Angelo; Didonna, Adriano; Palmitessa, Onofrio Davide; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro | |
| The BiodiverSO project as a model for preserving the biodiversity of vegetable crops in Puglia (Southern Italy) | 1-gen-2025 | Signore, Angelo; Didonna, Adriano; Palmitessa, ONOFRIO DAVIDE; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro | |
| The Conservation Varieties Regime: Its Past, Present and Future in the Protection and Commercialisation of Vegetable Landraces in Europe | 1-gen-2024 | Didonna, Adriano; Bocci, Riccardo; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro | |
| The conservation variety regime for preserving horticultural biodiversity in Italy. | 1-gen-2023 | Didonna, Adriano; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro | |
| The role of social innovation and biodiversity preservation in public and private food procurement in urban areas | 1-gen-2024 | DE BONI, Annalisa; OTTOMANO PALMISANO, Giovanni; Roma, Rocco; Didonna, Adriano; Palmitessa, ONOFRIO DAVIDE; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro; Canfora, Irene; Leccese, Vito Sandro; Gesmundo, Claudia | |
| Traditional Italian Agri-Food Products: A Unique Tool with Untapped Potential | 1-gen-2023 | Didonna, Adriano; Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro |