SILLETTI, ROCCANGELO
SILLETTI, ROCCANGELO
An Overview of the Purity Characteristics, Pigments, and Tocopherol Contents of 48 Virgin Olive Oils from Apulian Minor Olive Accessions
2025-01-01 Squeo, Giacomo; Laera, Pamela; Silletti, Roccangelo; Summo, Carmine; Caponio, Francesco
Can the combination of two apulian traditional agri-food products generate a superfood? The case of functional taralli with Pleurotus eryngii
2024-01-01 Cirlincione, F; Balenzano, G; Caponio, Gr; Silletti, R; Pasqualone, A; Gargano, Ml; Gadaleta, A; Marcotuli, I; Difonzo, G.
Caratterizzazione chimica e biologica di estratti di foglie di olivo e impiego in matrici alimentari
2017-01-01 Difonzo, Graziana; Russo, Annamaria; Trani, Antonio; Ranieri, Marianna; Cosmai, Lucrezia; Silletti, Roccangelo; Squeo, Giacomo; Nasti, Raffaella; Summo, Carmine; Paradiso, VITO MICHELE; Pasqualone, Antonella; Tamma, Grazia; Caponio, Francesco
Caratterizzazione chimica e sensoriale di oli gourmet ottenuti impiegando due differenti tecniche di aromatizzazione
2016-01-01 Durante, Viviana; G., Varva; I., Viggiani; Silletti, Roccangelo; Nasti, Raffaella; Summo, Carmine; Paradiso, VITO MICHELE; Baiano, Antonietta; Gomes, Tommaso Francesco; Caponio, Francesco
Characterization and Effect of Refining on the Oil Extracted from Durum Wheat By-Products
2022-01-01 Squeo, G.; Silletti, R.; Napoletano, G.; Miani, M. G.; Difonzo, G.; Pasqualone, A.; Caponio, F.
Chemical characterization, technological functionality and use of extract from olive leaves in foods and biological systems
2018-01-01 Difonzo, G.; Squeo, G.; Flamminii, F.; Ranieri, M.; Di Mattia, C.; Tamma, G.; Silletti, R.; Pittia, P.; Pasqualone, A.; Caponio, F.
Do the technological coadjuvants influence enzymatic activities during olive processing?
2018-01-01 Squeo, G.; Curci, M.; Silletti, R.; Nasti, R.; Paradiso, V. M.; Summo, C.; Pasqualone, A.; Difonzo, G.; Crecchio, C.; Caponio, F.
Effect of Oil Type Used in Neapolitan Pizza TSG Topping on Its Physical, Chemical, and Sensory Properties
2023-01-01 Piscopo, Amalia; Zappia, Angela; Mincione, Antonio; Silletti, Roccangelo; Summo, Carmine; Pasqualone, Antonella
Effect on quality and safety of hydrophilic reducing compounds integration into taralli via wine enrichment
2025-01-01 Caputi, Antonio F.; Squeo, Giacomo; Silletti, Roccangelo; Caponio, Francesco
Experimental trials to optimize the use of physical coadjuvants in olive oil extraction
2015-01-01 Caponio, Francesco; Squeo, Giacomo; Silletti, Roccangelo; Paradiso, VITO MICHELE; Summo, Carmine; Pasqualone, Antonella; Gomes, Tommaso Francesco
Feasibility of excitation‐emission fluorescence spectroscopy in tandem with chemometrics for quantitation of trans‐resveratrol in vine‐shoot ethanolic extracts
2024-01-01 Caputi, Antonio F; Squeo, Giacomo; Sikorska, Ewa; Silletti, Roccangelo; Noviello, Mirella; Pasqualone, Antonella; Summo, Carmine; Caponio, Francesco
Green extraction, antioxidant characterization, and employment of phenolic extracts from olive leaves (cv. Coratina)
2016-01-01 Difonzo, Graziana; Silletti, Roccangelo; Cosmai, Lucrezia; Nasti, Raffaella; Paradiso, VITO MICHELE; Summo, Carmine; Pasqualone, Antonella; Ranieri, Marianna; Tamma, Grazia; Caponio, Francesco
Impact of coadjuvants on enzymes activity during VOO extraction
2021-01-01 Squeo, Giacomo; Silletti, Roccangelo; Difonzo, Graziana; Summo, Carmine; Crecchio, Carmine; Caponio, Francesco
Impiego di farine di legumi nella produzione di basi pizza gluten-free
2022-01-01 Pasqualone, Antonella; Costantini, Michela; DE ANGELIS, Davide; Vurro, Francesca; Silletti, Roccangelo; Squeo, Giacomo; Caponio, Francesco; Summo, Carmine
Influence of the calcium carbonate on olive oil quality, extraction yield and energy consumption during processing
2016-01-01 Squeo, Giacomo; Tamborrino, Antonia; Silletti, Roccangelo; Nasti, Raffaella; Summo, Carmine; Paradiso, VITO MICHELE; Bianchi, Biagio; Leone, Alessandro; Pasqualone, Antonella; Caponio, Francesco
Influence of the Mozzarella Type on Chemical and Sensory Properties of “Pizza Margherita”
2024-01-01 Piscopo, A.; Mincione, A.; Summo, C.; Silletti, R.; Giacondino, C.; Rocco, I.; Pasqualone, A.
Influenza dei parametri di regolazione del decanter su efficienza di estrazione, consumi energetici e qualità degli oli extra vergini di oliva
2016-01-01 Squeo, Giacomo; Silletti, Roccangelo; Nasti, Raffaella; Tamborrino, Antonia; Summo, Carmine; Paradiso, VITO MICHELE; Bianchi, Biagio; Caponio, Francesco
Influenza dell’uso di coadiuvanti nella lavorazione di olive di cultivar Coratina
2016-01-01 Squeo, Giacomo; Silletti, Roccangelo; Nasti, Raffaella; Summo, Carmine; Paradiso, VITO MICHELE; Pasqualone, Antonella; Gomes, Tommaso Francesco; Camposeo, Salvatore; Caponio, Francesco
Kinetics of oil aromatization with unconventional herbs in a model system
2023-01-01 Squeo, Giacomo; Caputi, A. F.; Falotico, D.; Silletti, R.; Faccia, M.; Pasqualone, A.; Summo, C.; Caponio, Francesco
Nutritional, rheological, and sensory effect of oat okara enrichment in plant-based ice cream
2025-01-01 Caponio, Giusy Rita; De Angelis, Davide; Mansueto, Lia; Vacca, Mirco; Silletti, Roccangelo; De Angelis, Maria; Difonzo, Graziana
| Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|
| An Overview of the Purity Characteristics, Pigments, and Tocopherol Contents of 48 Virgin Olive Oils from Apulian Minor Olive Accessions | 1-gen-2025 | Squeo, Giacomo; Laera, Pamela; Silletti, Roccangelo; Summo, Carmine; Caponio, Francesco | |
| Can the combination of two apulian traditional agri-food products generate a superfood? The case of functional taralli with Pleurotus eryngii | 1-gen-2024 | Cirlincione, F; Balenzano, G; Caponio, Gr; Silletti, R; Pasqualone, A; Gargano, Ml; Gadaleta, A; Marcotuli, I; Difonzo, G. | |
| Caratterizzazione chimica e biologica di estratti di foglie di olivo e impiego in matrici alimentari | 1-gen-2017 | Difonzo, Graziana; Russo, Annamaria; Trani, Antonio; Ranieri, Marianna; Cosmai, Lucrezia; Silletti, Roccangelo; Squeo, Giacomo; Nasti, Raffaella; Summo, Carmine; Paradiso, VITO MICHELE; Pasqualone, Antonella; Tamma, Grazia; Caponio, Francesco | |
| Caratterizzazione chimica e sensoriale di oli gourmet ottenuti impiegando due differenti tecniche di aromatizzazione | 1-gen-2016 | Durante, Viviana; G., Varva; I., Viggiani; Silletti, Roccangelo; Nasti, Raffaella; Summo, Carmine; Paradiso, VITO MICHELE; Baiano, Antonietta; Gomes, Tommaso Francesco; Caponio, Francesco | |
| Characterization and Effect of Refining on the Oil Extracted from Durum Wheat By-Products | 1-gen-2022 | Squeo, G.; Silletti, R.; Napoletano, G.; Miani, M. G.; Difonzo, G.; Pasqualone, A.; Caponio, F. | |
| Chemical characterization, technological functionality and use of extract from olive leaves in foods and biological systems | 1-gen-2018 | Difonzo, G.; Squeo, G.; Flamminii, F.; Ranieri, M.; Di Mattia, C.; Tamma, G.; Silletti, R.; Pittia, P.; Pasqualone, A.; Caponio, F. | |
| Do the technological coadjuvants influence enzymatic activities during olive processing? | 1-gen-2018 | Squeo, G.; Curci, M.; Silletti, R.; Nasti, R.; Paradiso, V. M.; Summo, C.; Pasqualone, A.; Difonzo, G.; Crecchio, C.; Caponio, F. | |
| Effect of Oil Type Used in Neapolitan Pizza TSG Topping on Its Physical, Chemical, and Sensory Properties | 1-gen-2023 | Piscopo, Amalia; Zappia, Angela; Mincione, Antonio; Silletti, Roccangelo; Summo, Carmine; Pasqualone, Antonella | |
| Effect on quality and safety of hydrophilic reducing compounds integration into taralli via wine enrichment | 1-gen-2025 | Caputi, Antonio F.; Squeo, Giacomo; Silletti, Roccangelo; Caponio, Francesco | |
| Experimental trials to optimize the use of physical coadjuvants in olive oil extraction | 1-gen-2015 | Caponio, Francesco; Squeo, Giacomo; Silletti, Roccangelo; Paradiso, VITO MICHELE; Summo, Carmine; Pasqualone, Antonella; Gomes, Tommaso Francesco | |
| Feasibility of excitation‐emission fluorescence spectroscopy in tandem with chemometrics for quantitation of trans‐resveratrol in vine‐shoot ethanolic extracts | 1-gen-2024 | Caputi, Antonio F; Squeo, Giacomo; Sikorska, Ewa; Silletti, Roccangelo; Noviello, Mirella; Pasqualone, Antonella; Summo, Carmine; Caponio, Francesco | |
| Green extraction, antioxidant characterization, and employment of phenolic extracts from olive leaves (cv. Coratina) | 1-gen-2016 | Difonzo, Graziana; Silletti, Roccangelo; Cosmai, Lucrezia; Nasti, Raffaella; Paradiso, VITO MICHELE; Summo, Carmine; Pasqualone, Antonella; Ranieri, Marianna; Tamma, Grazia; Caponio, Francesco | |
| Impact of coadjuvants on enzymes activity during VOO extraction | 1-gen-2021 | Squeo, Giacomo; Silletti, Roccangelo; Difonzo, Graziana; Summo, Carmine; Crecchio, Carmine; Caponio, Francesco | |
| Impiego di farine di legumi nella produzione di basi pizza gluten-free | 1-gen-2022 | Pasqualone, Antonella; Costantini, Michela; DE ANGELIS, Davide; Vurro, Francesca; Silletti, Roccangelo; Squeo, Giacomo; Caponio, Francesco; Summo, Carmine | |
| Influence of the calcium carbonate on olive oil quality, extraction yield and energy consumption during processing | 1-gen-2016 | Squeo, Giacomo; Tamborrino, Antonia; Silletti, Roccangelo; Nasti, Raffaella; Summo, Carmine; Paradiso, VITO MICHELE; Bianchi, Biagio; Leone, Alessandro; Pasqualone, Antonella; Caponio, Francesco | |
| Influence of the Mozzarella Type on Chemical and Sensory Properties of “Pizza Margherita” | 1-gen-2024 | Piscopo, A.; Mincione, A.; Summo, C.; Silletti, R.; Giacondino, C.; Rocco, I.; Pasqualone, A. | |
| Influenza dei parametri di regolazione del decanter su efficienza di estrazione, consumi energetici e qualità degli oli extra vergini di oliva | 1-gen-2016 | Squeo, Giacomo; Silletti, Roccangelo; Nasti, Raffaella; Tamborrino, Antonia; Summo, Carmine; Paradiso, VITO MICHELE; Bianchi, Biagio; Caponio, Francesco | |
| Influenza dell’uso di coadiuvanti nella lavorazione di olive di cultivar Coratina | 1-gen-2016 | Squeo, Giacomo; Silletti, Roccangelo; Nasti, Raffaella; Summo, Carmine; Paradiso, VITO MICHELE; Pasqualone, Antonella; Gomes, Tommaso Francesco; Camposeo, Salvatore; Caponio, Francesco | |
| Kinetics of oil aromatization with unconventional herbs in a model system | 1-gen-2023 | Squeo, Giacomo; Caputi, A. F.; Falotico, D.; Silletti, R.; Faccia, M.; Pasqualone, A.; Summo, C.; Caponio, Francesco | |
| Nutritional, rheological, and sensory effect of oat okara enrichment in plant-based ice cream | 1-gen-2025 | Caponio, Giusy Rita; De Angelis, Davide; Mansueto, Lia; Vacca, Mirco; Silletti, Roccangelo; De Angelis, Maria; Difonzo, Graziana |