ROSELLI, LUIGI
ROSELLI, LUIGI
DIPARTIMENTO DI SCIENZE DEL SUOLO,DELLA PIANTA E DEGLI ALIMENTI - DISSPA
Agri-Food Markets towards Agroecology: Tensions and Compromises Faced by Small-Scale Farmers in Brazil and Chile
2021-01-01 Felipe Pizarro Muñoz, Estevan; André Niederle, Paulo; DE GENNARO, Bernardo Corrado; Roselli, Luigi
Agri-food systems in transition: Potentialities and challenges of moving towards circular models
2024-01-01 Stempfle, Sarah; Carlucci, Domenico; Borrello, Massimiliano; Cembalo, Luigi; de Gennaro, Bernardo Corrado; Roselli, Luigi; Giannoccaro, Giacomo
An institutional analysis of the role of three Italian organizational networks – Coldiretti, Slow Food and Genuíno Clandestino
2024-01-01 Felipe Pizarro Muñoz, Estevan; José Rover, Oscar; DE GENNARO, Bernardo Corrado; Roselli, Luigi
Analysing development and agricultural sustainability in rural protected areas: an applied theoretical approach
2007-01-01 Roselli, Luigi; Cembalo, L; DE GENNARO, Bernardo Corrado
Are health claims a useful tool to segment the category of extra-virgin olive oil? Threats and opportunities for the Italian olive oil supply chain
2017-01-01 Roselli, Luigi; Clodoveo, MARIA LISA; Corbo, Filomena Faustina Rina; DE GENNARO, Bernardo Corrado
Assessing agoecological transition of farming systems: an application of the Tool for Agroecology Performance Evaluation (TAPE) in Italy
2024-01-01 Fiore, V; Carlucci, D; Casieri, A; DE GENNARO, Bernardo Corrado; Russo, S; Stempfle, S; Roselli, L
Assessing consumer preferences for organic vs eco-labelled olive oils
2019-01-01 Giannoccaro, Giacomo; Carlucci, Domenico; Sardaro, Ruggiero; Roselli, Luigi; De Gennaro, Bernardo C.
Assessment of the economic impact from extreme events: The case of Xylella fastidiosa in the olive growing of Salento (Southern Italy)
2022-01-01 Sardaro, Ruggiero; Roselli, Luigi; Fucilli, Vincenzo; Maringelli, Giacomo; De Gennaro, Bernardo
Atteggiamento dei consumatori nei confronti dell’evoluzione del sistema agro-alimentare: l’introduzione di alimenti geneticamente modificati
2006-01-01 Roselli, Luigi; Seccia, Antonio; Stasi, A.
Atteggiamento dei consumatori nei confronti dell’evoluzione del sistema agro-alimentare: l’introduzione di alimenti geneticamente modificati
2007-01-01 Roselli, Luigi; Seccia, A; Stasi, A.
Available Pathways for Operationalizing Circular Economy into the Olive Oil Supply Chain: Mapping Evidence from a Scoping Literature Review
2021-01-01 Stempfle, Sarah; Carlucci, Domenico; de Gennaro, Bernardo Corrado; Roselli, Luigi; Giannoccaro, Giacomo
Capacità competitiva dell’olivicoltura biologica e adeguatezza delle politiche di sostegno
2009-01-01 DE GENNARO, Bernardo Corrado; Cimino, O; Roselli, Luigi
Capacità competitiva dell’olivicoltura biologica e adeguatezza delle politiche di sostegno
2009-01-01 Cimino, O; DE GENNARO, Bernardo Corrado; Roselli, Luigi
Capitale sociale e performance economica: un'applicazione al sistema di produzione dell'olio extra-vergine di oliva biologico nella provincia di Bari
2009-01-01 Casieri, Arturo; DE GENNARO, Bernardo Corrado; Medicamento, Umberto; Roselli, Luigi
Characterizing the agroecological transition of Italian farming systems using FADN database
2024-01-01 Fiore, V; Russo, S; Stempfle, S; Sardaro, R; La Sala, P; Roselli, L
Claim salutistici per differenziare gli oli extravergini
2019-01-01 Roselli, L.; Lombardi, A.
Community preferences for preservation of Canary Palm from Red Palm Weevil infestation in the city of Bari
2018-01-01 Sardaro, R.; Grittani, R.; Roselli, L.; Scrascia, M.; Pazzani, C.; Russo, C.; Garganese, F.; Porfido, C.; Diana, L.; Porcelli, F.
Community preferences for the preservation of Canary Palm from Red Palm Weevil in the city of Bari
2019-01-01 Sardaro, Ruggiero; Roselli, Luigi; Grittani, Rinaldo; Scrascia, Maria; Pazzani, Carlo; Russo, Valentina; Garganese, Francesca; Porfido, Carlo; Diana, Laura; Porcelli, Francesco
Competitive strategies of Italian bottled water industry: evidence from a hedonic analysis
2016-01-01 Carlucci, Domenico; DE GENNARO, Bernardo Corrado; Roselli, Luigi
Consumer acceptance of innovations in traditional foods: the case of extra-virgin olive oil
2022-01-01 Carlucci, Domenico; Roselli, Luigi; Giannoccaro, Giacomo; Cavallo, Carla; Del Giudice, Teresa; Vecchio, Riccardo; Cicia, Gianni; De Gennaro, Bernardo Corrado