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Modellazione matematica degli effetti del pH, temperatura, NaCl ed aw sulle attività proteolitiche e lipolitiche di batteri lattici responsabili della maturazione dei formaggi 1-gen-1999 Gobbetti, Marco; R., Lanciotti; M. R., Corbo; DE ANGELIS, Maria
Acid and cold temperature stress response in Lactobacillus sanfranciscensis 1-gen-1999 Gobbetti, Marco; DE ANGELIS, Maria; AND CORSETTI, A.
I batteri lattici del lievito naturale: sopravvivenza e risposta a stress acido in Lactobacillus sanfranciscensis 1-gen-1999 DE ANGELIS, Maria; Gobbetti, Marco; L., Bini; J., Rossi; V., Pallini
Study of the effects of temperature, pH, NaCl and aw on the proteolytic and lipolytic activities of cheese-related lactic acid bacteria 1-gen-1999 M., Gobbetti; R., Lanciotti; DE ANGELIS, Maria; M. R., Corbo; R., Massini; P., Fox
Esterase and lipase activities of Lactobacillus sanfranciscensis strains used in sourdough fermentation 1-gen-1999 DE ANGELIS, Maria; Gobbetti, Marco; A., Corsetti
Il latte come espressione di prodotti “bioattivi” naturali 1-gen-2000 Rossi, J; Gobbetti, Marco; Corsetti, A; DE ANGELIS, Maria
Arabinose fermentation by Lactobacillus plantarum in sourdough with added pentosans and alfa-L-arabinofuranosidase: a tool to increase the production of acetic acid 1-gen-2000 Gobbetti, Marco; Lavermicocca, P.; Minervini, Fabio; DE ANGELIS, Maria; Corsetti, A.
Acid and low temperature stress response in Lactobacillus sanfranciscensis 1-gen-2000 DE ANGELIS, Maria
Microbiological and biochemical characteristics of Canestrato Pugliese cheese made from raw milk, pasteurized milk or by heating the curd in hot whey 1-gen-2001 Albenzio, M; Corbo, M. R.; UR RHEMAN, S.; Fox, P. F.; DE ANGELIS, Maria; Corsetti, A.; Sevi, A.; Gobbetti, Marco
Characterization of non-starter lactic acid bacteria from italian ewe cheeses based on phenotypic, genotypic, and cell wall protein analyses 1-gen-2001 DE ANGELIS, Maria; Corsetti, A.; Tosti, N.; Rossi, J.; Corbo, M. R.; Gobbetti, Marco
The acid stress response in Lactobacillus sanfranciscensis CB1 1-gen-2001 DE ANGELIS, Maria; L., Bini; V., Pallini; P. S., Cocconcelli; Gobbetti, Marco
Microbiological and biochemical properties of Canestrato Pugliese hard cheese supplemented with bifidobacteria 1-gen-2001 Corbo, M. R.; Albenzio, M.; DE ANGELIS, Maria; Sevi, A.; Gobbetti, Marco
Biotecnologie per lo studio dell’adattamento ambientale dei batteri lattici nell’industria alimentare 1-gen-2001 Gobbetti, Marco; DE ANGELIS, Maria; A., Corsetti
Metabolismo dell’arginina (arginine deiminasi pathway-ADI) nei batteri lattici del lievito naturale 1-gen-2001 DE ANGELIS, Maria; Calzola, C; Corsetti, A; Rossi, J; Gobbetti, Marco
Amino acid catabolism in cheese-related bacteria: selection and study of the effects of pH, temperature and NaCl by quadratic response surface methodology 1-gen-2001 Curtin, A. C.; DE ANGELIS, Maria; Cipriani, M.; Corbo, M. R.; Mcsweeney, P. L. H.; Gobbetti, Marco
Interazioni tra batteri lattici starter e non starter: effetto di proteinasi sulla velocità di crescita e sull’attività peptidasica di Lactobacillus plantarum 1-gen-2001 DI CAGNO, Raffaella; DE ANGELIS, Maria; Semeraro, M; Lavermicocca, P; Gobbetti, Marco
Stress-resistance in sourdough lactobacilli 1-gen-2001 DE ANGELIS, Maria
Adattamento agli stress ambientali in batteri lattici dell’impasto acido: risposta alle basse temperature 1-gen-2001 DE ANGELIS, Maria; Corsetti, A; Gobbetti, Marco; AND ROSSI, J.
Characterization of non-starter lactic acid bacteria (NSLAB) from ewes’ Italian cheeses based on phenotypic, genotypic, cell-wall protein and peptidase analyses 1-gen-2001 DE ANGELIS, Maria; A., Corsetti; N., Tosti; J., Rossi; M. R., Corbo; Gobbetti, Marco
Proteolytic activity of sourdough lactobacilli: effect in the reduction of gliadin-like fractions 1-gen-2002 Rollan, G; DE ANGELIS, Maria; FONT DE VALDEZ, G; Gobbetti, Marco
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