GAMBACORTA, Giuseppe

GAMBACORTA, Giuseppe  

DIPARTIMENTO DI SCIENZE DEL SUOLO,DELLA PIANTA E DEGLI ALIMENTI - DISSPA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 209 (tempo di esecuzione: 0.02 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A fast and realible preparation method of template DNA from must and wine suitable for PCR analysis in order to differentiate grape (Vitis vinifera L.) cultivars 1-gen-2009 Mennuni, R; Spano, G; LA GATTA, M; Gambacorta, Giuseppe; LA NOTTE, E.
A proteomic approach to study protein variation in GM durum wheat in relation to technological properties of semolina 1-gen-2005 Di Luccia, A; Lamacchia, C; Fares, C; Padalin, L; Mamone, G; La Gatta, B; Gambacorta, Giuseppe; Faccia, Michele; Di Fonzo, N; La Notte, E.
A rapid assay to detect toxigenic Penicillium spp. Contamination in wine and musts 1-gen-2016 Sanzani, SIMONA MARIANNA; Miazzi, Monica Marilena; DI RIENZO, Valentina; Fanelli, Valentina; Gambacorta, Giuseppe; Taurino, Maria Rosaria; Montemurro, Cinzia
An attempt at producing a “lactose-free” directly acidified mozzarella (high moisture type) by curd washing and pressing: A chemical and sensory study 1-gen-2023 Natrella, Giuseppe; Gambacorta, Giuseppe; Faccia, Michele
An easy and natural way for producing lactose-free mozzarella without lactase 1-gen-2019 Faccia, Michele; Natrella, Giuseppe; Gambacorta, Giuseppe
Analisi dei composti volatili del fior di latte prodotto con differente tecnologia 1-gen-2012 Trani, Antonio; Loizzo, P; Gambacorta, Giuseppe; Punzi, R; Cassone, A; Faccia, Michele
Analisi d’identità di oli di oliva: approccio metodologico 1-gen-1998 Storelli, M; Gambacorta, Giuseppe
Analysis of the water soluble compounds as a tool for discriminating traditional and industrial high moisture mozzarella made with citric acid 1-gen-2021 Faccia, Michele; Natrella, Giuseppe; Gambacorta, Giuseppe
Anti-Proliferative and Pro-Apoptotic Effects of Digested Aglianico Grape Pomace Extract in Human Colorectal Cancer Cells 1-gen-2022 Caponio, G. R.; Cofano, M.; Lippolis, T.; Gigante, I.; De Nunzio, V.; Difonzo, G.; Noviello, M.; Tarricone, L.; Gambacorta, G.; Giannelli, G.; De Angelis, M.; Notarnicola, M.
Application of abscisic acid (S-ABA) and sucrose to improve colour, anthocyanin content and antioxidant activity of cv. Crimson Seedless grape berries 1-gen-2015 Ferrara, G.; Mazzeo, A.; Matarrese, A. M. S.; Pacucci, C.; Punzi, R.; Faccia, M.; Trani, A.; Gambacorta, G.
Application of abscisic acid (S-ABA) and sucrose to improve colour, anthocyanin content and antioxidant activity ov cv. Crimson Seedless grape berries 1-gen-2015 Ferrara, Giuseppe; Mazzeo, Andrea; Matarrese, ANGELA MARIA STELLA; Pacucci, Carmela; Punzi, Rossana; Faccia, Michele; Trani, Antonio; Gambacorta, Giuseppe
Application of Abscisic Acid (S-ABA) to 'Crimson Seedless' Grape Berries in a Mediterranean Climate: Effects on Color, Chemical Characteristics, Metabolic Profile, and S-ABA Concentration 1-gen-2013 Ferrara, G.; Mazzeo, A.; Matarrese, A. M. S.; Pacucci, C.; Pacifico, A.; Gambacorta, G.; Faccia, M.; Trani, A.; Gallo, V.; Cafagna, I.; Mastrorilli, P.
Application of Commercial Biopreservation Starter in Combination with MAP for Shelf-Life Extension of Burrata Cheese 1-gen-2023 Natrella, Giuseppe; Gambacorta, Giuseppe; Faccia, Michele
Application of natural and synthetic zeolites in the oenological field 1-gen-2021 Noviello, Mirella; Gattullo, CONCETTA ELIANA; Faccia, Michele; Michele Paradiso, Vito; Gambacorta, Giuseppe
Application of S-ABA to ‘Crimson Seedless’ in Puglia (Italy): effects on color, chemical characteristics, metabolic profile and S-ABA concentration 1-gen-2013 Ferrara, Giuseppe; Mazzeo, Andrea; Matarrese, ANGELA MARIA STELLA; Gambacorta, Giuseppe; I., Cafagna; V., Gallo
Application of toasted vine-shoot chips and ultrasound treatment in the ageing of Primitivo wine 1-gen-2024 Noviello, Mirella; Paradiso, Vito Michele; Natrella, Giuseppe; Gambacorta, Giuseppe; Faccia, Michele; Caponio, Francesco
APPLICAZIONE DI CHIPS DI TRALCI DI VITE TOSTATI E TRATTAMENTO AD ULTRASUONI NEL PROCESSO DI AFFINAMENTO DEL VINO PRIMITIVO 1-gen-2024 Noviello, Mirella; Michele Paradiso, Vito; Natrella, Giuseppe; Gambacorta, Giuseppe; Faccia, Michele; Caponio, Francesco
Applicazioni di acido abscissico in ‘Crimson Seedless’ per migliorare la colorazione delle bacche 1-gen-2013 Matarrese, ANGELA MARIA STELLA; Mazzeo, Andrea; Pacucci, Carmela; Punzi, Rossana; Gambacorta, Giuseppe; Ferrara, Giuseppe
Aromatization of olive oil 1-gen-2010 Baiano, A; Gambacorta, Giuseppe; LA NOTTE, E.
Artificial aging of Uva di Troia and Primitivo wines using oak chips inoculated with Penicillium purpurogenum 1-gen-2012 Petruzzi, L; Bevilacqua, A; Ciccarone, C; Gambacorta, Giuseppe; Irlante, G; Lamacchia, C; Sinigaglia, M.