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Probiotic preparation has the capacity to hydrolyze wheat protein responsible for food allergy 1-gen-2007 DE ANGELIS, Maria; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; Scala, E; DE SIMONE, C; Farris, G. A.; Turrini, F; Gobbetti, Marco
Compositional, microbiological, biochemical, volatile profile and sensory characterization of four Italian semi-hard goats’ cheeses 1-gen-2007 DI CAGNO, Raffaella; Miracle, R. E.; DE ANGELIS, Maria; Minervini, Fabio; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; Drake, M. A.; Fox, P. F.; Gobbetti, Marco
Synthesis of gamma-Aminobutyric Acid by Lactic Acid Bacteria Isolated from a Variety of Italian Cheeses 1-gen-2007 Siragusa, S; DE ANGELIS, Maria; DI CAGNO, Raffaella; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; Coda, R; Gobbetti, Marco
Use of sourdough lactobacilli and oat fibre to decrease the glycemic index of white wheat bread 1-gen-2007 DE ANGELIS, Maria; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; Alfonsi, G.; Arnaut, F.; Cappelle, S.; DI CAGNO, Raffaella; Gobbetti, Marco
Bioactive peptides in dairy products 1-gen-2007 Gobbetti, Marco; Minervini, Fabio; Rizzello, CARLO GIUSEPPE
Degradazione di allergeni dei cereali mediante la fermentazione con lievito naturale 1-gen-2007 DE ANGELIS, Maria; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; F., Minervini; DI CAGNO, Raffaella; Gobbetti, Marco
Componenti funzionali del “lievito naturale”: peptidi anti-ipertensivi e acido-γ-amminobutirrico (GABA) 1-gen-2007 Rizzello, CARLO GIUSEPPE; DE ANGELIS, Maria; A., Cassone; DI CAGNO, Raffaella; Gobbetti, Marco
Degradazione del glutine con batteri lattici e proteasi fungine: nuove prospettive per la patologia celiaca 1-gen-2007 DE ANGELIS, Maria; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; DI CAGNO, Raffaella; M., DE VINCENZI; C., Gianfrani; Gobbetti, Marco
Procedimento per la preparazione di acido gamma-ammino butirrico (GABA) mediante batteri lattici (LAB) su surplus agro-alimentari 1-gen-2007 Giuliani, G; Benedusi, A; DI CAGNO, Raffaella; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; DE ANGELIS, Maria; Mazzacane, F; Gobbetti, Marco
Higly efficient gluten degradation by lactobacilli and fungal proteases during food processing: new perspective for celiac disease 1-gen-2007 Rizzello, CARLO GIUSEPPE; DE ANGELIS, Maria; DI CAGNO, Raffaella; Gianfrani, C.; Silano, M.; Losito, Ilario; DE VINCENZI, M.; DE BARI, M. D.; Palmisano, Francesco; Maurano, F.; Camarca, A.; Gobbetti, Marco
Sourdough lactobacilli and celiac disease 1-gen-2007 Gobbetti, Marco; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; DE ANGELIS, Maria; DI CAGNO, Raffaella
Degradazione del glutine mediante l’utilizzo di batteri lattici e proteasi fungine: nuove prospettive per la celiachia. II Congresso nazionale 1-gen-2008 DE ANGELIS, Maria; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; R., DI CAGNO; A., Camarca; M., Silano; Losito, Ilario; M., DE VINCENZI; M. D., DE BARI; F., Palmisano; F., Maurano; Gobbetti, Marco
Batteri lattici e loro uso sotto forma di lievito naturale per la produzione di pane e prodotti da forno con elevate proprietà nutrizionali e sensoriali. Pane e prodotti da forno a basso indice glicemico ed alto contenuto in fibra alimentare 1-gen-2008 Gobbetti, Marco; Cassone, A; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; Damiano, N.
Selection of lactic acid bacteria isolated from Italian cheese varieties for the synthesis of γ-aminobutyric acid (GABA) in different food matrices 1-gen-2008 DE ANGELIS, Maria; DI CAGNO, Raffaella; S., Siragusa; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; R., Coda; F., Mazzacane; G., Giuliani; A., Benedusi; Gobbetti, Marco
Long-term fungi inhibitory activity of water-soluble extract from Phaseolus vulgaris cv. Pinto and sourdough lactic acid bacteria during bread storage 1-gen-2008 Coda, R; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; Nigro, Franco; DE ANGELIS, Maria; Arnault, P; Gobbetti, Marco
Sourdough/lactic acid bacteria 1-gen-2008 Gobbetti, Marco; DE ANGELIS, Maria; DI CAGNO, Raffaella; Rizzello, CARLO GIUSEPPE
Long-term fungi inhibitory activity of water-soluble extract from Phaseolus vulgaris, cv Pinto, and sourdough lactic acid bacteria during bread storage 1-gen-2008 R., Coda; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; Nigro, Franco; DE ANGELIS, Maria; P., Arnault; Gobbetti, Marco
Sourdough fermentation as a tool for the manufacture of low-glycemic index white wheat bread enriched in dietary fibre 1-gen-2008 DE ANGELIS, Maria; N., Damiano; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; A., Cassone; DI CAGNO, Raffaella; Gobbetti, Marco
Use of selected sourdough strains of Lactobacillus for removing gluten and enhancing the nutritional properties of gluten-free bread 1-gen-2008 Cassone, A; Giuliani, G; Benedusi, A; Limitone, A; Surico, ROSALINDA FORTUNATA; DI CAGNO, Raffaella; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; DE ANGELIS, Maria; Gobbetti, Marco
Selection of lactic acid bacteria isolated from Italian cheese varieties for the synthesis of γ-aminobutyric acid (GABA) in different food matrices 1-gen-2008 DE ANGELIS, Maria; DI CAGNO, Raffaella; S., Siragusa; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; R., Coda; F., Mazzacane; G., Giuliani; A., Benedusi; Gobbetti, Marco
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