Extra virgin olive oil (EVOO) significantly contributes to human health. Bioactive components of EVOO are oleic acid (OA) and phenolic compounds with high antioxidant activity.

Oleic acid and olive oil polyphenols downregulate fatty acid and cholesterol synthesis in brain and liver cells

Gnoni A.;Gnoni G. V.;Giudetti A. M.
2020-01-01

Abstract

Extra virgin olive oil (EVOO) significantly contributes to human health. Bioactive components of EVOO are oleic acid (OA) and phenolic compounds with high antioxidant activity.
File in questo prodotto:
Non ci sono file associati a questo prodotto.

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/11586/412140
 Attenzione

Attenzione! I dati visualizzati non sono stati sottoposti a validazione da parte dell'ateneo

Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus 3
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact