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Applications of microbial fermentations for production of gluten-free products and perspectives. 1-gen-2012 Zannini, Emanuele; Pontonio, Erica; Waters, Deborah M.; K. Arendt., Elke
Microbial Ecology Dynamics during Rye and Wheat Sourdough Preparation 1-gen-2013 Ercolini, D; Pontonio, E; De Filippis, F; Minervini, Fabio; La Storia, A; Gobbetti, Marco; DI CAGNO, Raffaella
Diversity of the lactic acid bacteria and yeast microbiota switching from firm to liquid sourdough fermentation 1-gen-2014 DI CAGNO, Raffaella; Pontonio, E.; Buchin, S.; DE ANGELIS, Maria; Lattanzi, A.; Valerio, F.; Gobbetti, Marco; Calasso, Maria
Exploitation of Albanian wheat cultivars: characterization of the flours and lactic acid bacteria microbiota, and selection of starters for sourdough fermentation 1-gen-2014 Nionelli, L; Curri, N; Curiel, Ja; DI CAGNO, Raffaella; Pontonio, E; Cavoski, I; Gobbetti, Marco; Rizzello, CARLO GIUSEPPE
Organic cultivation of Triticum turgidum subsp. durum is reflected in the flour-sourdough fermentation-bread axis 1-gen-2015 Rizzello, CARLO GIUSEPPE; Cavoski, Ivana; Turk, Jelena; Ercolini, Danilo; Nionelli, Luana; Pontonio, Erica; DE ANGELIS, Maria; De Filippis, Francesca; Gobbetti, Marco; DI CAGNO, Raffaella
Iranian wheat flours from rural and industrial mills: Exploitation of the chemical and technology features, and selection of autochthonous sourdough starters for making breads 1-gen-2015 Pontonio, Erica; Nionelli, Luana; Ja, Curiel; A., Sadeghi; DI CAGNO, Raffaella; Gobbetti, Marco; Rizzello, CARLO GIUSEPPE
Metabolism of fructophilic lactic acid bacteria isolated from Apis mellifera L. bee-gut: a focus on the phenolic acids as external electron acceptors 1-gen-2016 Filannino, Pasquale; DI CAGNO, Raffaella; Addante, Rocco; Pontonio, Erica; Gobbetti, Marco
How organic farming of wheat may affect the sourdough and the nutritional and technological features of leavened baked goods 1-gen-2016 Pontonio, Erica; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; DI CAGNO, Raffaella; Dousset, Xavier; Clément, Héliciane; Filannino, Pasquale; Onno, Bernard; Gobbetti, Marco
Drivers for the establishment and composition of the sourdough lactic acid bacteria biota 1-gen-2016 Gobbetti, Marco; Minervini, Fabio; Pontonio, Erica; DI CAGNO, Raffaella; DE ANGELIS, Maria
Cloning, expression and characterization of a β-d-xylosidase from Lactobacillus rossiae DSM 15814T 1-gen-2016 Pontonio, Erica; Mahony, Jennifer; DI CAGNO, Raffaella; O'Connell Motherway, Mary; Lugli, Gabriele Andrea; O'Callaghan, Amy; DE ANGELIS, Maria; Ventura, Marco; Gobbetti, Marco; van Sinderen, Douwe
Impiego di batteri lattici e fava nel miglioramento delle caratteristiche nutrizionali e funzionali di prodotti a base di frumento 1-gen-2017 Rizzello, CARLO GIUSEPPE; Verni, Michela; Pontonio, Erica; Gobbetti, Marco; Katina, Kati; Coda, Rossana
Metodo molecolare per l’autenticazione di pani tipici/tradizionali 1-gen-2017 Pontonio, Erica; Di Cagno, Raffaella; DE ANGELIS, Maria; Gobbetti, Marco
Sourdough-type propagation of faba bean flour: Dynamics of microbial consortia and biochemical implications 1-gen-2017 Coda, Rossana; Kianjam, Maryam; Pontonio, Erica; Verni, Michela; DI CAGNO, Raffaella; Katina, Kati; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; Gobbetti, Marco
Formulation of yeast-leavened bread with reduced salt content by using a Lactobacillus plantarum fermentation product 1-gen-2017 Valerio, Francesca; Conte, Amalia; Di Biase, Mariaelena; Lattanzio, Veronica M. T.; S., Lisa Lonigro; Padalino, Lucia; Pontonio, Erica; Lavermicocca, Paola
Sourdough authentication: Quantitative PCR to detect the lactic acid bacterial microbiota in breads 1-gen-2017 Pontonio, Erica; DI CAGNO, Raffaella; Mahony, Jennifer; Lanera, Alessia; DE ANGELIS, Maria; Van Sinderen, Douwe; Gobbetti, Marco
Use of fermented milling by-products as functional ingredient to develop a low-glycaemic index bread 1-gen-2017 Pontonio, Erica; Lorusso, Anna; Gobbetti, Marco; Rizzello, Carlo Giuseppe
Sottoprodotti della molitura fermentati: ingredienti funzionali per la produzione di pane a basso indice glicemico 1-gen-2018 Pontonio, E.; Lorusso, A.; Minisci, A.; Gobbetti, M.; Rizzello, C. G.
Pane arricchito con lievito naturale di canapa: la tradizione incontra l’innovazione 1-gen-2018 Montemurro, M.; Pontonio, E.; Verni, M.; Rizzello, Cg
Dynamic and Assembly of Epiphyte and Endophyte Lactic Acid Bacteria During the Life Cycle of Origanum vulgare L 1-gen-2018 Pontonio, Erica; Di Cagno, Raffaella; Tarraf, Waed; Filannino, Pasquale; De Mastro, Giuseppe; Gobbetti, Marco
How to improve the gluten-free diet: The state of the art from a food science perspective 1-gen-2018 Gobbetti, Marco; Pontonio, Erica; Filannino, Pasquale; Rizzello, CARLO GIUSEPPE; DE ANGELIS, Maria; DI CAGNO, Raffaella
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